Psykolog Malmö

I Malmö finns ett stort och brett utbud av psykologer och psykoterapeuter. Varje sig du söker hjälp för depression, ångest, stress eller parterapi i Malmö, kan du snabbt boka tid hos en privat psykolog eller psykoterapeut. Föredrar du hemmets bekvämlighet, då kan du boka tid hos en psykolog online.

Stortorget Malmö

Boka en psykolog i Malmo.


I Sveriges tredje största stad finns många psykologer och psykoterapeuter att välja mellan för den som vill gå i privat psykoterapi. I Malmö hittar du experter inom bland annat ångestsyndrom, depression, stress, utmattningssyndrom, sömnproblem och flera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Flera erbjuder även parterapi och familjerådgivning. Du som bor i Malmö ska aldrig behöva gå långt för att få hjälp. Psykologerna och psykoterapeuterna erbjuder olika terapiformer såsom KBT, ACT, IPT, DBT med flera – varje person som söker hjälp får en individanpassad behandling.

Boka tid hos psykolog i Malmö

Att gå i privat psykoterapi i Malmö är inte svårt. Det spelar ingen roll var du bor, du hittar duktiga psykologer och psykoterapeuter i hela Malmö, både i de centrala stadsdelarna och utanför. Du bokar en privat psykolog via nätet, mail eller telefon.

Idag erbjuder många mottagningar psykoterapi online, vilket innebär att du genomgår behandlingen i ditt hem, när det passar dig. Forskning har visat att onlineterapi är minst lika effektivt som traditionell terapi. Läs mer terapi online längre ner.

KBT Malmö

Kognitiv beteendeterapi, KBT, är en av de vanligaste terapiformerna som används för att behandla psykiska problem. Malmös psykologer och psykoterapeuter besitter stor kunskap och erfarenhet av KBT. KBT är en inriktning inom psykoterapi som lär dig att ersätta negativa tankar, känslor och beteenden med funktionella. Terapiformen har ett brett användningsområde och är effektiv för depression, ångest, stress, sömnproblem, fobier med flera. En KBT-behandling pågår mellan 5-20 veckor, och du träffar din behandlare en gång i veckan, cirka en timme per träff. Mellan träffarna får du hemuppgifter.

I och med teknikutvecklingen erbjuder många mottagningar idag KBT online.

Psykolog online 

Den klassiska bilden av ett samtal med en psykolog består av ett stillsamt rum där patienten ligger på en divan och en psykolog som sitter i en fåtölj och ställer frågor.

I och med den digitala utveckligen börjar den klassiska bilden av en terapisession sakta men säkert suddas bort, och det är idag möjligt att prata med en psykolog online. Det enda som krävs är en dator eller smarttelefon och internetuppkoppling.

Psykologisk behandling online kan ske på olika sätt. Genom videosamtal, telefonsamtal, chatt eller ett självhjälpsprogram som du följer hemma i din egen takt. Både landstinget och privata aktörer i Malmö erbjuder terapi online såsom kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi (PDT), dialektisk beteendeterapi (DBT), acceptance and commitment terapi (ACT), parterapi med flera.

Familjerådgivning och parterapi Malmö

Relationsproblem inom familj eller par behandlas med familjerådgivning eller parterapi i Malmö. Ni får hjälp med att bland annat identifiera faktorer som utlöser konflikter och förstå varandra och er själva bättre. Många privata psykologer i Malmö erbjuder parterapi eller familjerådgivning, och väljer terapiform utifrån era problem och mål.

Pris terapi Malmö

Psykologer anger ofta timpris. Att gå till en privat psykolog eller psykoterapeut i Malmö kostar vanligtvis mellan 800 – 1500 kr per timme. De flesta sessioner varar i en timme. Parterapi och familjerådgivning är vanligtvis några hundralappar dyrare.

Landstingsavtal Malmö

Terapi i Malmö behöver inte kosta skjortan. Du kan få din behandling hos en privat psykolog eller psykoterapeut i Malmö finansierad av landstinget om de har ett landstingsavtal. Dock är det inte alla som har ett landstingsavtal. Ta reda på vilka privata psykologer som är anslutna till landstinget innan du söker vård.

Få söker vård

Till skillnad från fysiska sjukdomar och besvär som cancer, diabetes och ryggproblem, är det relativt få personer som söker vård för sin psykiska ohälsa eller berättar för någon i sin närhet. Många väljer istället att kämpa i tysthet.

Det finns ett stort stigma kring psykisk ohälsa som gör att många väljer att hålla tyst och undviker att prata med en psykolog. Man oroar sig för vad andra ska tycka – att man är svag, inkompetent och inte kan ta hand om sig själv. Dessutom kan det kännas pinsamt att sitta och prata om sitt mentala tillstånd, ansikte mot ansikte, med en annan person. Tröskeln för att söka vård är för hög.

Begränsa inte ditt liv – sök vård

Att söka vård handlar inte enbart om att bli av med din depression, ångest, OCD, stress eller vad det nu än må vara, det handlar om din livskvalitet.

Att leva med en psykisk sjukdom är en konstant kamp som inte bara känns tungt, men begränsar även dig i ditt liv. Att söka vård gör att du blir bättre på att hantera din sjukdom och gör det möjligt för dig att ta del av allt livet har att erbjuda utan begränsningar.

Att förbättra din psykiska hälsa kan även resultera i många andra fördelar:

 • Bättre fysisk hälsa
 • Bättre sömn
 • Stärkt immunförsvar
 • Bättre på att hantera ångest
 • Bättre matvanor
 • Mer fokuserad – du hanterar jobb och skola bättre
 • Längre livslängd

Att söka vård och börja prata med en psykolog handlar inte enbart om att bli av eller lindra symtomen, det handlar om att förbättra din livskvalitet och inte låta sjukdomen begränsa dig i ditt liv.

Om du besväras av psykiska problem, stress, sömnproblem eller ätstörningar, ska du boka tid hos en psykolog – redan idag.

Olika terapiformer

Din behandlare avgör vilken terapiform som är mest lämplig för dig. Psykoterapi är den vanligaste psykologiska behandlingen. Psykoterapi är en form av samtalsterapi där du pratar med en legitimerad psykolog eller psykoterapeut, antingen ensam eller i grupp. Du kan även få behandlingen på nätet.

Det finns ett hundratals olika inriktningar och metoder inom psykoterapi, men de vanligaste är:

 • Kognitiv beteendeterapi, KBT
 • Kognitiv terapi, KPT
 • Psykodynamisk terapi, PDT
 • Dialektisk beteendeterapi, DBT
 • Interpersonel terapi, IPT
 • Acceptance and commitment therapy, ACT

Psykiater, psykolog eller psykoterapeut?

Psykiater: Legitimerad läkare som specialiserat sig inom psykiska sjukdomar.

Psykolog: En legitimerad psykolog har en examen från en femårig psykologutbildning samt ett års praktisk tjänstgöring.

Psykoterapeut: En legitimerad psykoterapeut kan ha gått många olika sorters utbildningar för att arbeta med psykoterapi. Oftast har de en annan grundutbildning som till exempel psykiater, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, fysioterapeut, socionom eller präst.