Sponsrad

Deras app kan hjälpa dig bli kvitt din depression

Visste du att ett psykologbesök hos Mindler bara kostar 100 kronor? Via ett videosamtal i mobilen, ofta redan samma dag, får du möjlighet att prata med en legitimerad psykolog för att ta tag i problem som trötthet, stress, ångest eller sömnsvårigheter.


De flesta har någon gång under livet drabbats av en eller flera perioder med psykisk ohälsa. Kanske har du känt dig ledsen, nedstämd, stressad, haft en sänkt sinnesstämning, tung oro eller isolerat dig. Oavsett vilken orsak som ligger bakom ditt mående är det viktigt att skaffa professionell hjälp. Med appen Mindler slipper du långa väntetider och kan träffa en legitimerad psykolog via ett videosamtal i mobilen – ofta redan samma dag.

– Det kan jämföras med ett hembesök där du i lugn och ro i ditt vardagsrum och direkt i din mobil kan prata med en psykolog, berättar Johannes Hatem, legitimerad psykolog på Mindler och fortsätter:

– Behovet av professionell hjälp är gigantiskt om vi tänker på att varannan person någon gång under sin livstid drabbas av psykisk ohälsa.

Klicka här för att hitta vanliga frågor och svar om tjänsten

Mindler startade våren 2018 med visionen att alla ska ha möjlighet att träffa en psykolog på lika villkor, oavsett var du bor eller vilka förutsättningar du har. Tjänsten är offentligt finansierad och gratis för alla mellan 18 och 20 år och för den över 85 år. För den mellan 20 och 85 år kostar ett besök 100 kronor. Tjänsten är även berättigad för frikort.

– Du behöver bara ladda ner appen, registrera dig med BankID – sedan kan du komma igång oavsett var du befinner dig i världen, säger Johannes Hatem.

Ladda ner appen här

Så funkar det
När du kommer i kontakt med din psykolog via Mindler startar ni tillsammans en KBT-behandling (kognitiv beteendeterapi). Det innebär att ni tillsammans arbetar med att förändra tankar, känslor och handlingsmönster som gör att du mår psykiskt dåligt. Du får alltid träffa samma psykolog och ofta träffas ni en gång i veckan och mellan fem till 15 gånger.

– Behandlingsformen fokuserar på nuet och innebär att du får olika hemuppgifter av din psykolog som är anpassade efter dina behov och förutsättningar för att testa och träna nya tankesätt och handlingsmönster i din vardag, säger Johannes och avslutar:
– Det är viktigt att söka hjälp, att våga söka hjälp. Med Mindler hoppas vi att det kan bli enklare.

Vill du komma i kontakt med en psykolog? Ladda ner appen här